Morčacie gule s ružičkový kelom

Kuchyňa: medzinárodná
Obtiažnosť prípravy: Jednoduchý
Doba prípravy: 45 min.
Porcie: 4

Zoznam surovín :
morčacie mäso 400 gramov (rozmleté ​​/ rozmixovanej)
kel 150 gramov (ružičkový)
pohánkové vločky 150 gramov
muškátový kvet 1 štipka (mletý)
olej
soľ 2 štipky

Postup prípravy :
Umyté a osušené mäso nakrájame na kúsky, rozmixujeme ho a ochutíme muškátovým kvetom a soľou.

Ružičkový kel očistíme, vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 8 minút. Kapusty vyberieme, necháme odkvapkať a po vychladnutí každú obalíme mletým mäsom a v dlaniach zaguľatíme.

Na záver masové gule obalíme v pohankových vločkách, rozložíme ich na plech ľahko potretý olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 190 ° C asi 25 minút.

Poznámka k receptu
Guľôčky z mletého mäsa spracovávajte vlhkými rukami, nebudú tak na nich vznikať nežiaduce praskliny.