Ľudia, ktorí musia držať bezlepkovú diétu si môžu pochutnať na sladkostiach. Môžu si napríklad upiecť bezlepkové košíčky.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
rum
250 g cukru
100 g vlašských orechov
250 g masla
4 vajcia
Na ozdobu budeme potrebovať:
orechové jadrá
kvalitnú horkú čokoládu
maslo
Na cesto je potrebné:
1 balíček bezlepkového prášku do pečiva
140 g cukru
140 g masla
½ citróna
2 vajcia
350 g pohankovej múky
Zmiešame pohánkovú múku, maslo, cukor, vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva a vytvoríme cesto. Cesto necháme v chlade asi hodinu odpočinúť. Potom ho plníme do formičiek košíčkov a upečieme vo vyhriatej rúre. Hotové košíčky vyklopíme z formičiek a po vychladnutí ich naplníme krémom.
Krém pripravíme uvarením vajcia s cukrom v hrnci, nie vo vodnom kúpeli, na hustú kašu. Rozmiešame maslo, ktoré spojíme s vychladnutou kašou. Potom pridáme mleté orechy, rum a všetko dobre zmiešame.
Košíčky naplníme vzniknutým krémom, polejeme čokoládovou polevou, pripravenou z rozpustenej čokolády s maslom a ozdobíme polovicou orecha.