Môžete si pripraviť tradičné bezlepkové rožky vanilkové aj rožky z pohánkovej múky.
Na prípravu budeme potrebovať:
50 g cukru múčka
1 balíček vanilkového cukru na obalenie
150 g masla
210 g bezlepkovej múky
1 vajce
80 g vlašských orechov
Všetky ingrediencie zmiešame a spracujeme z nich krehké cesto, z ktorého tvarujeme malé rožky. Rožteky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ich vo vyhriatej rúre pri miernej teplote do ružova. Ešte horúce ich obalíme v práškovom cukre zmiešaným s vanilkovým cukrom.
Pohánkove rožky
Na prípravu tohto chutného pečiva potrebujeme 600 g pohánkovej múky, 250 g masla, 200 g cukru, 2 vajcia, 250 g kokosu, mlieko a rum. Všetky ingrediencie zmiešame a na doske vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme rožky. Rožteky dáme na maslom vymastený plech, pečieme vo vyhriatej rúre. Upečené, ešte horúce rožky pocukrujeme.