INGREDIENCIE
KORPUS:
5 celé vajíčka
150 g kryštálového cukru
120 g bezlepkovej múky
10 g holandského kakaa
4 PL cviklového pyré
2 PL roztopeného masla
1 PL mlieka
1 PL vanilkového extraktu
Štipka soli
Pár kvapiek červeného farbiva

KRÉM:
300 g bielej čokolády
250 g mascarpone
100 ml smotany na šľahanie
1 PL vanilkového extraktu
NA DOZDOBENIE:
Lyofilizované ovocie ( maliny, ríbezle)
Jedlé zlato, lístky rozmarínu…podľa predstáv

POSTUP
KORPUS:
1. Dve stredné veľké uvarené cviklovové hlávky rozmixujte a prepasírujte cez sitko aby bolo
pyré jemné.
2. Bielka oddelíte od žĺtkov
3. Bielka vyšľaháte do peny so štipkou soli. Postupne pridávajte kryštálový cukor.
4. Pridajte 4-5 kvapiek červeného farbiva a jemne premiešajte.
5. Postupne zamiešavajte po jednom žĺtku na najnižšom stupni miešania.
6. Pridajte opatrne preosiatu bezlepkovú múku a holandské kakao.
7. Teplé rozpustené maslo zmiešajte s vanilkovým extraktom, mliekom a cviklovým pyré
8. Zamiešajte opatrne do hmoty.
9. Pečte v okrúhlej forme s obvodom 18 cm vystlanej papierom na pečenie cca 40 minút
10. Korpus nechajte vychladnúť a rozdeľte na 3 časti.

KRÉM:
1. Smotanu na šľahanie zohrejte nad vodným kúpeľom.
2. Bielu čokoládu roztopte v smotane.
3. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
4. Vyšľahajte do krému a pridajte vanilkový extrakt a mascarpone
Prečo práve cvikla v RED VELVET torte? Pretože niet krajšej a výraznejšej farby ako poskytuje
práve cvikla. Cviklu môžete zakomponovať do korpusu buď vo forme pyré z uvarenej cvikly,
alebo môžete použiť lyofilizovanú cviklu, ktorú pomeliete na prášok. O to menej potom
potrebujete klasického potravinárskeho farbiva.
Tip: Na každú vrstvu krému môžete použiť lyofilizované ovocie.
Tip: Tortu môžete navrstviť krémom a jednotlivými korpusmi klasicky, alebo zvolíte odhalenú
tortu, kde vynikne krém ak ho nanesiete vo forme malých pusiniek

Little Sweets by Martina

Tento recept nájdete aj špeciálnom vydaní VIANOCE BezLepku

https://www.bezlepku.sk/vianoce-bezlepku-na-stiahnutie/