Milujú ich všetky decká. Špagety na sto spôsobov. My vám dnes prinášame recept na špagety, ktoré budú vaše deti doslova zbožňovať. Aj v bezgluténovej verzii od finalistu známej televíznej súťaže v pečení a foodblogera Vilka Bajzíka dodajú vašim školákom dostatok energie, aby začiatok nového školského roka zvládli s prehľadom a plní elánu.

Všetko potrebné na prípravu tohto receptu, vrátane bezlepkového a delaktózovaného sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vašom Kauflande.

Prajeme dobrú chuť!

Špagety s mäsovými guľkami a rajčinovou omáčkou (bez gluténu)

500 g špagety K-free

Mäsové guličky:

450 g pomletého hovädzieho mäsa
110 g šunky (Mortadella)
30 g parmezánu
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
60 g strúhanky
9 g soli
5 g sušeného feniklu
korenie

Omáčka:

olivový olej
4 strúčiky cesnaku
5 g sušeného chilli
800 g celých lúpaných paradajok
soľ
korenie
parmezán

Postup:

Mortadellu nakrájame na menšie kocky, parmezán nastrúhame. Všetky ingrediencie na mäsové guličky dáme spolu do misky a poriadne ich ručne zmiešame. Vytvarujeme 20 malých guličiek. Tie opečieme na oleji v panvici do hneda a dáme na bok. Do panvice, v ktorej sme robili guličky, dáme olivový olej. Pridáme nakrájaný cesnak na pásiky a sušené chilli. K opečenému cesnaku pridáme celé lúpané paradajky a varíme. Omáčku ochutíme soľou, korením a pridaním parmezánu. Pridáme pripravené mäsové guličky. Medzitým uvaríme cestoviny v slanej vode a pridáme ich do omáčky. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a bazalkou na vrchu. Prajeme dobrú chuť.