Vedeli ste o tom, že na Slovensku máme viac než 23 000 celiatikov? Keďže jedinou správnou liečbou je pre nich bezlepková diéta, je naozaj nanajvýš dôležité, aby sa vedeli stravovať v súlade so svojím ochorením. S cieľom naučiť každého celiatika zorientovať sa vo všetkých chorobách vyvolaných neznášanlivosťou lepku, vychádza vo vydavateľstve RAABE novinka: Bezlepková diéta.
Kniha Bezlepková diéta pomáha pacientom zorientovať sa v možných zdrojoch zakázaných obilnín, ale taktiež vo výbere širokého spektra kvalitných potravín s obsahom vhodných živín a vlákniny. Navyše obsahuje viac ako 100 receptov, ktoré sú pre celiatikov veľkou pomocou v každodennom a hlavne bezpečnom stravovaní. Naučí aj správne čítať etikety potravín.
Vychádza ako súčasť úspešnej edície diét v RAABE, ktoré majú spoločného menovateľa MUDr. Petra Minárika, známeho gastroenterológa. Autormi novinky sú:
- MUDr. JARMILA KABÁTOVÁ, PhD. / Gastroenterologička s dlhoročnou praxou s liečbou celiakie
- ING. JARMILA KABÁTOVÁ, ml. / Nutričná terapeutka
- EVA BLAHO / Vyštudovala zdravú výživu a fytoterapiu na prestížnej škole prírodnej medicíny ACNT v Austrálii. V roku 2011 ukončila trojročné štúdium Clinical Nutrition & Western Herbal Medicine.
Kniha prináša:
- Najnovšie poznatky o diagnostike a liečbe.
- Zoznam potravín rizikových a vhodných pre celiatika.
- Prehľady rizík nedodržiavania bezlepkovej diéty a naopak pozitívny dopad dodržiavania bezlepkovej diéty na zdravie celiatika.
- Rady, ktoré živiny je potrebné doplniť pri bezlepkovej diéte.
- Odporúčania, ako sa zorientovať pri nákupe v potravinách, ako čítať etikety a ako im rozumieť.
- Viac ako 100 veľmi chutných receptov pre celiatikov s fotografiami.