Už ste to počuli? Viete, čo je tajná ingrediencia plnej zeleninovej chuti? Zeleninová koreniaca pasta Podravka Natur je do voza aj do koča – svojou plnou a bohatou chuťou zeleniny vyladí každý recept do dokonalosti. Pomôže vám s menu na večierok aj v každodennej kuchyni a radosť chuťovým pohárikom vyčarí dokonca aj na obyčajnom opečenom chlebíku. Je to vaše kulinárske eso v rukáve! Kvality Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur potvrdzuje v recepte pripravenom špeciálne pre Podravku aj šéfkuchár slovenských i svetových celebrít Peter Varga. Jeho chutné receptové dielo nenafotil nik iný ako vynikajúci fotograf Dušan Křístek. Prajeme vám dobrú chuť!
Zeleninová panvička
Ingrediencie:
-
1 veľká žltá cibuľa
-
2 červené papriky
-
2 strúčiky cesnaku
-
1 lyžička mletého koriandra
-
1 lyžička sladkej papriky
-
½ lyžičky mletej rasce
-
pálivá paprika podľa chuti
-
6 stredných paradajok
-
½ šálky pasírovaných paradajok
-
1 lyžica Zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur
-
4 vajcia
-
¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
-
¼ šálky nasekaných lístkov čerstvej mäty
-
olivový olej, soľ a čierne korenie
Postup:
Vo veľkej panvici zohrejeme 3 lyžice olivového oleja. Pridáme cibuľu, červenú papriku, cesnak, Zeleninovú koreniacu pastu, štipku soli a korenia. Za občasného miešania varíme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Pridáme paradajky. Prikryjeme a necháme dusiť 15 minút. Na záver odkryjeme a ešte chvíľu povaríme, aby zmes zredukovala a zhustla. Dochutíme.
Pomocou lyžice urobíme v paradajkovej zmesi 4 priehlbiny (uistíme sa, že sa jamky nedotýkajú). Do každej jamky jemne rozklepneme vajíčko.
Znížime teplotu, zakryjeme panvicu a varíme, kým bielka nestuhnú. Odkryjeme a pridáme čerstvú petržlenovú vňať a mätu. Pre zvýraznenie pikantnej chuti môžeme pridať viac čierneho korenia alebo pálivej papriky. Podávame s teplým pita chlebom alebo chrumkavým pečivom.
NÁŠ TIP: Zo zeleninovej panvičky sa dá jednoducho pripraviť aj originálna nátierka. Stačí zmixovať celý obsah panvičky (bez vajíčok), dochutiť Zeleninovou koreniacou pastou a chutná nátierka je hotová. Môžeme ju podávať teplú alebo studenú.