Ďalší školský rok je za nami. Ak vám vaše ratolesti urobili radosť pekným vysvedčením, potešte ich vy sladkou dobrotou od cukrárky Julky Ovšákovej. Veď maškrtiť sa dá aj bez lepku.
Aby ste si mohli spoločne doma pochutiť aj v prípade, že sa s lepkom nekamarátite, pripravila si pre vás sympatická Julka, finalistka známej televíznej šou o pečení, sladký recept v jej originálnom podaní. Všetko potrebné na jeho prípravu, vrátane bezlepkového a delaktózovaného sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vašom Kauflande.
Prajeme dobrú chuť!
Cake pops od Julky
Ingrediencie
Bezlepková zmes na pečenie čokoládových muffinov K-free
2 vajcia
170 ml delaktózovaného mlieka K-free
125 ml slnečnicového oleja
150 g mascarpone
Pistácie, lyofilizované maliny, pekanové oriešky
Čokoláda podľa chuti
Postup
Do misky si vysypeme zmes na pečenie, pridáme vajcia, mlieko a olej. Dáme na plech a pečieme pri teplote 170 °C približne 25minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť, následne ho namrvíme a premiešame s mascarpone. Z cesta vytvarujeme guľky, do ktorých môžeme primiešať pistácie, lyofilizované maliny, oriešky alebo mrazom sušené ovocie. Pripravené guličky obalíme v čokoláde, posypeme rozdrvenými pistáciami či lyofilizovaným ovocím. Prajeme dobrú chuť.
Máme pre vás dobrý tip
Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.