korpus

· 5 bielkov

· 275 g kryštálový cukor

· 1 lyžica Zlatého klasu

· 1 lyžica vínneho octu

· 50 g mandľových plátkov

krém

· 250 ml šľahačky na šľahanie 33%

· 250g mascarpone

· kôra z citrónu

· ešte potrebujeme – práškový cukor na posypanie ,ovocie na ozdobu a do plnky kiwi a lekvár na potretie

Bielky začneme šľahať v mixéri na stredných otáčkach. Keď sa začne tvoriť pena, pridávame po lyžičkách cukor. Sneh miešame potom ešte asi 8 minút, aby bol tuhý a lesklý. Na záver šľahania primiešame škrob a vínny ocot.

Tip:

Škrob a vínny ocot zabezpečia vláčnosť cesta, ktoré vďaka nim zostane vo vnútri mäkké. Vyšľahaný sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme mandľovými plátkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 10-15 minút, potom znížime teplotu na 160 °C a dopekáme ešte približne 20 minút. Upečený korpus vyberieme z rúry, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.

Tip:

Hneď ako korpus vytiahneme z rúry, môžeme ho opatrne narezať pomocou ostrého noža, aby sa roláda ľahšie rolovala.

Kým roláda chladne, vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone a citrónovou kôrou na tuhý krém. Jahody očistíme a nakrájame na štvrtiny.

Vychladnutý korpus potrieme džemom a krémom. Na krém uložíme nakrájané kiwi a roládu opatrne zrolujeme. Necháme ju stuhnúť v chladničke.

Erika Lajgutová

Autorka receptu Erika Lajgutová sa zapojila do našej BEZLEPKOVEJ VÝZVY s džúsmi RELAX Benefit